Traja obvinení neoprávnene odoberali energiu. Páchateľ kradol v rodinnom dome. Pracovným strojom poškodil trafostanicu. Z rodinného domu ukradol financie.

17.05.2011 Celý región

Traja obvinení neoprávnene odoberali energiu:
Poverený príslušník včera vzniesol obvinenie za prečin krádeže dvom ženám ( 29r. a 43r., bytom Vechec, okres Vranov n/T.) a 63 ročnému mužovi, bytom Ďurďoš, okres Vranov n/T. Obvinení od presne nezistenej doby v rodinnom dome v mieste svojho bydliska neoprávnene odoberali elektrickú energiu, ktorá podlieha spoplatneniu. Pričom neodborným zásahom do vodičov si zabezpečili neoprávnené napojenie elektrickej energie bez merania tak, že z hlavného vedenia bol napojený kábel, ktorý viedol do elektroinštalácie rodinného domu. Spoločnosti so sídlom v Košiciach vznikla škoda vo výške približne 2.000,- EUR.

Páchateľ kradol v rodinnom dome:
Popradskí policajti včera začali trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 11.05.2011 do 16.05.2011 v obci Hôrka, okres Poprad, prešiel cez neuzamknutú bránu oplotenia a vylomil drevené vchodové dvere v oblasti zámku. Následne vošiel do vnútra rodinného domu odkiaľ ukradol dve elektrické okružné píly, elektrický hrniec na pečenie, DVD prehrávač, mikrovlnnú rúru, elektrický predlžovací kábel o dĺžke 40 metrov. Majiteľovi domu (36 r., bytom Hozelec okres Poprad) vznikla škoda krádežou a poškodením vo výške 710,- EUR.

Pracovným strojom poškodil trafostanicu:
Policajti zo Slovenskej Kajne včera vzniesli obvinenie pre prečin poškodzovania cudzej veci 36 ročnému mužovi, bytom Jasenovce, okres Vranov n/T. Obvinený začiatkom roka 2011 ako zamestnanec píly v obci Slovenská Kajňa počas jazdy s pracovným strojom, zachytil jeho prednou časťou plechovú skriňu trafostanice upevnenú na betónovom stĺpe elektrického vedenia. V dôsledku čoho došlo k jej poškodeniu. Spoločnosti so sídlom v Košiciach spôsobil celkovú škodu vo výške 1.720,- EUR. Obvinený je stíhaný na slobode.

Z rodinného domu ukradol financie:
Na policajnú linku včera telefonicky oznámil 72 ročný muž, bytom Prešov - Ľubotice, Ulica Korabinského vlámanie do rodinného domu. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 15.5.2011 do 16.5.2011 v Prešove – Ľuboticiach prekonal oplotenie rodinného domu. Následne podišiel k pivničnému oknu v zadnej časti domu, kde pretrhol ochrannú sieť okna a cez vzniknutý otvor vošiel dovnútra rodinného domu. Pričom vyšiel na poschodie odkiaľ zo spálne, z úložného priestoru postele ukradol čiernu koženú pánsku peňaženku s finančnou hotovosťou 200,-EUR. Majiteľovi domu spôsobil škodu krádežou a poškodením zariadenia vo výške 250,-EUR. Prešovskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región